På gång i byaföreningen

Här kommer ytterligare information om kommande aktiviteter i Askerödsbygdens byaförening!

Cirkelträning

I våras var Studio Aktiv 24 och erbjöd gratis träningspass i Askeröd. Det blev välbesökt och uppskattades av många. Nu innan mörkrets intåg har vi bokat in två ytterligare pass de närmaste två onsdagarna, alltså den 18 och 25 september, båda gångerna från kl 18.15 till 19. Dessa två pass står Askerödsbygdens byaförening för kostnaden så det är alltså gratis även nu! Kom ombytt och klar – alla som vill är välkomna, oavsett ålder eller kapacitet. 

Skördefest

Som vi skrev redan förra veckan är det alltså skördefest på Askeröds IP kl 12-16 lördagen den 21 september. Läs gärna mer om festen på facebook.

Mustningar

Askerödsbygdens byaförening äger mustningsutrustning som vi brukar ta fram ett par gånger varje höst. Vid dessa tillfällen kan medlemmar i Askerödsbygdens byaförening musta gratis medan andra får betala en liten slant för mustning. Det går till så att man tar med egna, rena och tvättade äpplen och behållare för musten som man tar med hem.

Nu har vi satt dagar och tider för höstens mustningar som sker på Askeröds idrottsplats:

Den första mustningen sker i samband med skördefesten den 21 september kl 12-16.

Den andra mustningen sker lördagen den 28 september kl 9-10.30

Den tredje mustningen sker lördagen den 26 oktober kl 9-12.

Vill du vara med och göra cider? Anmäl dig!

Vi vill dessutom undersöka intresset för att återigen göra cider. Vi gjorde detta första gången förra året genom ett samarbete med Anders Johansson på Fulltofta gårdsbryggeri. Då samlades vi i Anderssons Rörs gemensamma fruktträdgård och mustade äpplen som Anders sedan tog till sitt bryggeri för att tillverka cider som vi sedan delade.
I år vill vi göra samma sak igen söndagen den 29 september med start kl 10. Men för att det ska bli av krävs att vi är tillräckligt många som hjälper till att plocka äpplen och mustar under dagen. Vill du vara med? Anmäl ditt deltagande per mail till askerodsbygdens.byforening@gmail.com senast den 20 september!